Botronic

projektovanje i proizvodnja elektro opreme i uredjaja ----------- registrovan privredni subjekat-firma na teritoriji Republike Srbije: PIB: 100457760/107768116

Botronik-elektronika
tel: 021 462-147 -- 064 266-4-273 -- 21208 Sr. Kamenica-Novi Sad -- SRBIJA


BTR100 - Digitalni Termoregulator sa senzorskom digitalnom sondom DS18B20 i jednim relejnim izlazom (konstantna regulacija temperature) za radni opseg temperature od -50 do +100C

Botronic BTR100
Karakteristike:
Napajanje: 220V/50Hz, potrosnja < 3VA
Tip regulacije: ON/OFF
Merno-regulacioni opseg: -10/+100C
Rezolucija prikaza: 0,1 C. Tacnost: +/- 0,3C
Tip senzora: Dallas digital DS18B20 serija
Izlaz: Relajni 5A/250V
Kuciste: Panelno 48x96x70mm (otvor 46x92)
Program rada: vidi uputstvo

Primene:
termoregulator za inkubatori, susare (za testenine voce povrce lekovito bilje), industrija i domacinstvo, farmaceutska i prehrambena industrija,
kontrola i sprecavanje - dojava mraza - pozara - zamrzavanja,

Komplet sadrzi: Panelni komandni uredjaj, senzorsku sondu DS18B20 sa 1m prikljucnog kabela i uputstvo za upotrebu
50€

 

Botronic.rs Termoregulator BTR100

 

 

 

 

Opis: Regulacija je ON/OFF tipa. Kada merena vrednost dostigne-predje zadatu izlaz se (zavisno od izabranog programa rada grejanje/hladjenje) iskljuci/ukljuci. Izlaz ce se ukljuciti/iskljuciti kada merena vrednost padne ispod zadate za vrednost zadate histereze (h).

Set-Radno zadavanje:
Zadavanje radne vrednosti: Tokom rada na ekranu se prikazuje trenutno-merena vrednost.. Ocitavanje ili promena zadate vrednosti vrsi se kratkim pritiskom na GORNJI taster (dok se ekran ne ugasi te odpustiti). Prikaze se zadata vrednost te za to vreme promena je moguca na tasterima. Ako je taster stisnut duze od 2 sekunde aktivira se brza automatska promena vrednosti.

Preset-Servisno zadavanje:
Zadavanje histereze: Za promenu zadate histereze (razlike ON/OFF) stanja izlaznog relea potrebno je:
- Uredjaj iskljuciti sa napajanja
- Stisnuti DONJI taster i prikljuciti napajanje
- Nakon 3 sekunde odpustiti taster. Prikaze se vrednost memorisane histereze a promena je moguca na tasterima. Najcesca vrednost je u opsegu 0-10C. Vrednost ostaje memorisana dok se sledeci put na isti nacin ne promeni.
Izbor rezima (nacina) rada (GREJANJE ili HLADJENJE): Uredjaj iskljucen sa napajanja, stisnuti GORNJI taster, prikljuciti napajanje te nakon MINIMALNO 6 sekundi odpustiti. Na ovaj nacin se naizmenicno menja nacin-rezim rada (grejanje/hladjenje) te ostaje memorisan dok se sledeci put na isti nacin ne promeni.

Zastita od neispravnosti termo-sonde: U slucaju neispravnosti sonde ili prekoracenja max mernog opsega uredjaj se nakon 5min. resetuje a na displeju je vrednost NULA! Izlaz ostaje iskljucen.

Termo-senzor-sonda: Termo-sonda je predvidjena za rad u vazduhu ili cvrstim materijalima. Za primenu u tecnostima koristiti odgovarajucu zastitnu cev. Vodovi termo-sonde mogu se produziti do vise desetina metara standardnim trozilnim kabelom.

Izlaz: Relejni-preklopn kontakti za max 5A/230V. U slucaju koriscenja spoljnjih elektronskih SSR (Solid Stejt) elemenata snage moze se koristiti interni DC napon 12V (klema 3) prekidajuci ga kroz kontakte relea. GND se uzima sa kleme 7.
Preporuka: Ne koristiti interni relej za direktan pogon velikih potrosaca - samo za pogon spoljnjeg kontaktora-sklopke ili SSRelea. Kod pogona spoljnje sklopke-kontaktora na 220V - obavezno koristiti modele sa ugradjenim RC filterom (SNUBBER) - ako nema dodati (redna veza kondenzatora 100NF/400V+otpornik 100oma/1W - vezuje se paraelno pogonskom namotaju-spulni (A1/A2)).

Ostale napomene:
1. Ukljucena decimalna tacka na desnoj strani ekrana predtavlja aktivno stanje izlaznog relea.
2. Uredjaj je osetljiv na blizinu snaznih induktivno/prekidackih elemenata (kontaktori-sklopke, trafoi i sl.) Stoga ga montirati dalje (>15cm) od istih.
3. Proizvodni (DEFAULT) reset: GTas+DTas+Napajanje+3sek. Po difoltu program rada je GREJANJE.


GORE